HU/EN/DE/SK

Kedvcsináló túrázáshoz

Mire jó a túrázás és a természetjárás?

Egy túra alkalmával szervezetünk felfrissül, immunrendszerünk megerősödik és fokozódik a teherbíró képességünk, egészségesebbek leszünk, könnyebben vesszük az akadályokat. Testi (egészségmegőrző szerepe van) és szellemi értelemben is előnyünkre válik, ha kimozdulunk otthonról. Nem kell feltétlenül több tíz kilométeres utakat megtennünk.

Aki nagy túrákhoz van szokva, úgyis belevág egy-egy ilyenbe, aki meg nincs, annak éppen elég egy kellemes séta vagy kirándulás a közeli dombvidéken, hegyen, hiszen neki az a kis kimozdulás is ugyanannyit számíthat, mint a másiknak egy egésznapos túra.

Manapság - különösen a Pilis és a Visegráádi-hegység vidékén - rengeteg turista útvonal könnyíti meg a kirándulni vágyók dolgát, érdemes kihasználni ezeket! Azzal, hogy a szabadban töltjük az időt, tanulunk is, mivel testközelből ismerkedünk meg a növény- és állatvilággal, ill. geológiai ismeretekre is szert tehetünk.

Fejleszti az akaraterőnket, kitartóbbá tesz, valamint a családi, ill. baráti kapcsolatok ápolására sem utolsó "módszer" a túrázás. Az ember társas lény. Közösségben, egymást erősítve, könnyebben megy a sportolás is, miközben esetleg egy pihenő alkalmával barátainkkal jót beszélgetünk.

Túraruházat, túrafelszerelés

A megfelelő túraruházat kiválasztása meghatározza a túrázás során a komfort érzetünket. Ezért érdemes körültekintően összeválogatni túraruházatunkat.
© Dobogókőért Közhasznú Alapítvány - Minden jog fenntartva
Weboldal: