HU/EN/DE/SK

Kirándulások Dobogókőről

Lukács-árok

Bejárás (körtúraként):

Dobogókő Zsindelyestől/Jurtaszállástól: 13,5 km, 655 m szintemelkedés - 5 óra

Dömösről: 10 km, 360 m szintemelkedés - 4 óra

Leírás:

A Lukács-árkon lefelé haladva elérhetjük Dobogókőről a Rám-szakadék alsó bejáratát (a szakadék a torlódások elkerülése végett csak felfelé járható) valamint a Szentfa-kápolnát, illetve Dömöst.

Megközelítés:

  • Dobogókőről a Makovecz Zsindelyestől a kék jelzésen haladunk a nagy kilátóig, majd sárga jelzésen az Árpádvár alatt található erdei pihenőhelyig. Innen a zöld jelzés közvetlenül a Rám-szakadékba vezetne, azonban az csak alulról felfelé járható be! A sárga jelzésen továbbhaladva megközelíthetjük a Rám-szakadék alsó bejáratát (Dobogókőről eddig kb. 6 km) vagy eljuthatunk Dömösre (a Lukács-árok aljától kb. 3 km). - körtúra javaslat Dobogókőről >>
  • Dömösről a Szentfa-kápolna érintésével a sárga jelzésen érhetjük el a Lukács-árkot (kb. 3 km), amely szemben a Rám-szakadékkal mindkét irányban járható - itt nem áll fenn a torlódás veszélye - így ezen az útvonalon is eljuthatunk Dobogókőre (Dömösről kb. 8,5 km). Ha körtúrát tervezünk Dömösről, úgy érdemes a Rám-szakadékban haladni felfelé (zöld jelzés), majd lefele a Lukács-árkon át (sárga jelzés)
Lukács-árok
Lukács-árok
Lukács-árok
Lukács-árok
Lukács-árok
Lukács-árok
Lukács-árok
Lukács-árok
Lukács-árok
© Dobogókőért Közhasznú Alapítvány - Minden jog fenntartva
Weboldal: