Települések, látnivalók Dobogókő közelében


Ha több napra érkezel Dobogókőre és nem csak túrázni szeretnél, a következő városokat ajánljuk Dobogókő környékén:

Esztergom:

A Dobogókőről mindössze 17 km-re található város számos látnivalót, strandfürdő és wellness-élményt tartogat a látogatói számára.

Párkány

A városból könnyűszerrel ellátogathatunk a Duna északi oldalán fekvő Párkány városába is. Érdemes az esztergomi bazilikát innen is megtekinteni, illetve ellátogatni a város termálfürdőjébe.

Sétahajózás Esztergomból

további információ: http://www.mahartpassnave.hu/

Szentendre

Feltétlen érdemes felkeresni a Dobogókőtől 25 km-re található történelmi kisváros óvárosát, templomait és skanzenét. Wellness és fittness valmint uszodai lehetőségekből Szentendrén sincs hiány!

Visegrád

Visegrád történelmi városában számos műemléket és múzeumot találunk. Legfőbb látnivalója a Fellegvár. Turisztikailag megemlítendő még a Nagyvillám-hegyi Zsitvay-kilátó mellett található alpesi- és nyári bobpálya valamint Visegrád canopy-pályája. Visegrád közúton 42 km Dobogókőtől.

Budapest

Dobogókőről a főváros is könnyen megközelíthető annak számtalan látnivalójával. Dobogókőről Budapest városhatára mindössze 25 km!

Ha közösségi közlekedés igénybevételével szeretnéd felkeresni a fenti városokat Dobogókőről, úgy a következő támpontokat tudjuk nyújtani neked:

Dobogókőről Volánbusszal közvetlenül Pomáz és Esztergom érhető el (buszmenetrend ide kattintva).

Budapest és Szentendre pomázi átszállással, onnan a H5-ös HÉV-vel érhető el (HÉV menetrend ide kattintva)

Párkány Esztergomból gyalogosan érhető el, míg Visegrád busszal közelíthető meg esztergomi vagy szentendrei átszállással (Szentendrén és Pomázon a HÉV és autóbusz állomások egymás mellett találhatóak - buszmenetrend ide kattintva)